Femton år efter debutalbumet fortsätter Thomas Jonsson (I’m Kingfisher) utforska den alternativa folkscenen. Med en förkärlek för det varma, skeva och catchiga har han blivit jämförd med både den amerikanska indie/folk-scenen och klassiska singer/songwriters som Neil Young och Bob Dylan. Senaste albumet Avian kom 2014 och fick lysande recensioner i bl a Aftonbladet, Sydsvenskan, brittiska Uncut och av SVT:s Per Sinding-Larsen. Senare under 2017 kommer hans sjätte och första riktigt akustiska skiva. Till en början handlade musiken främst om sångmelodierna, men under årens lopp landar musiken minst lika mycket i en förkärlek för det aviga och gitarrspelet, en egenkomponerad bluesinspirerad teknik med mycket slag och bändningar. 

Allt som allt har Thomas gjort nära 600 spelningar i 20 länder! Från SXSW i Austin och Paradiso i Amsterdam till Münchens Filmfestival och Storsjöyran.

Sagt om artisten:
”Fängslande” – Sydsvenskan (Malmöfestivalen)
”Sonic Youth möter John Fahey” – Gefle Dagblad (Nebraska)
”Glödande intensivt” – Nya Wermlands Tidningen (Folk&Rock-festivalen, Segmon)
”Han har ett eget sätt att spela gitarr på med en lågmält imponerande gitarrteknik där han plockar strängarna och slår an en grundrytm samtidigt. Låter som två gitarrer” – Smålandsposten (Kafe Deluxe, Växjö)