I samband med vår granne Dalslands konstmuseums invigning av nya utställningsperioden samarrangerar vi en solospelning med musikern David Urwitz på vår scen kl 17:30. Vi håller även öppet för fika och sopplunch från klockan 12. Så passa på att njut av Upperud denna lördag: konst, livemusik och något gott att äta.

David Urwitz har ibland kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet. Lite i skymundan har han skapat sig en alldeles egen plattform med en ständigt växande publik. I sina sånger skildrar Urwitz ofta en längtan till någonting annat. Han är lika mycket en historieberättare som musiker och skriver och framför sina låtar med ett stråk av vemod och inneboende melankoli, men alltid med hoppet starkt lysande.

Urwitz har släppt sju skivor och gjort över 500 konserter i Sverige och Norge. Han har samarbetat och turnerat med bland annat Peter LeMarc, Caroline af Ugglas, Cajsa Stina Åkerström, Eldkvarn och Uno Svenningsson.

David är aktuell med sin senaste skiva ”Jag fick ett piano av Pär och hans bror” som kom i tidigare i år. Responsen på albumet har varit fin, bland annat gav TT/Spektra den fyra av fem möjliga i betyg.

I rootsy.nu skrev Lars Svensson ganska symptomatiskt:

”David Urwitz sjunde album låter som de tidigare. Det är bra. Jag vet ingen svensk låtskrivare som så ihärdigt och begåvat beskrivit stämningar av ambivalens och längtan…”

I Sundsvalls Tidning skrev Torbjörn Berlin mer uppfordrande: ”Att denna Göteborgare, uppvuxen för övrigt i Trollhättan, precis som en viss LeMarc, inte har blivit större är en gåta. Eller rent ut sagt pinsamt. Urwitz är tio klasser bättre än arenarockaren Lasse Winnerbäck.”

 

Upperud 9:9 öppnar för fika & lunch kl 12
Spelning med David Urwitz kl 17:30

Dalslands konstmuseum öppet kl 11-17
Vernissage på museet kl 15