Hotell, Café & Event

Aktiv Schweden 2017

Såhär kan man läsa i tyska publikationen Aktiv Schweden om Dalsland. Undrar vad det står om oss…..

Publicerat den 18 maj, 2017

Sommarprogrammet!

Vi är så glada att presentera sommarens program med musiker som kommer glänsa ikapp med solnedgången varje fredag. Alla spelningar finns i kalendern och som facebookevents närmare datumen. Fri entré – mat på baren – kall öl…..
Välkomna!

Publicerat den 18 maj, 2017
Fredagspub
7 juli, 2017
20-00

Petronella Torin – A Swedish Cellist

Petronella Torin – A Swedish Cellist – bjuder på konserten Me, Myself and Mr Cello. Hon kommer att berätta en historia som är skriven av en lokal mellerudsbo om en dag i hennes liv. Musik, högläsning och loop så klart! Vi lovar att det blir underbart! Välkomna.

Vem är A Swedish Cellist?
Petronella är född och uppvuxen på en gård utanför Mellerud bland en massa härliga djur, som hästar, ankor och massor av kaniner. När en dag Petronella bestämde sig för att bli en cellist började hon studera på orkestermusikerprogrammet i Vänersborg för Per Nyström. Efter gymnasiet gick hon på Musikhögskolan Ingesund för Lars inge Bjärlestam i två år.

Petronella gjorde sedan sin Bachelor utbildning i orkesterinstrument cello på Musikkonservatoriet i Odense, Danmark för Professor Niels Ullner, solocellist i Malmö symfoniorkester. Hon tog sin Master i Holländska Maastricht där Ursula Smith undervisade henne, professor på Guildhall School of Music, London. Nu studerar hon vidare i Belgien på kungliga Konservatoriet i Liège för professor Jean-Paul Zanutel. Men hon bor i Holland, Maastricht.

I Holland har Petronella utvecklat ett konsertkoncept som kallas för ”Take Away Concerts” de är Take Away konsert istället för Take Away mat. En konsert som du kan beställa till valfri lokal. Take Away har varit mycket lyckat i Holland och hon har gjort samma koncept i Sverige under jul och nyår!

 

Publicerat den 11 maj, 2017
Gala
6 januari, 2018

Trettondagsgala 2017!

Det är mat och Mozart.
Det är vin och Verdi.
Det är vit duk och svart tragedi.
Det är kaffe, kaka och komik.
Det är fast tradition.
Det är trettondagsgala på Upperud 9:9. Läs mer →

Publicerat den 11 maj, 2017
Fredagspub
28 juli, 2017
20-00

Carro Anderberg med band

Carro återvänder till Upperud 9:9 med sin grymma röst, den underbara musiken och grabbarna i bandet Läs mer →

Publicerat den 11 maj, 2017
Fredagspub
21 juli, 2017
20-00

dearwoods

dearwoods är en dalslandsbaserad trio som växt till en sextett.

Läs mer →

Publicerat den 11 maj, 2017
Fredagspub
11 augusti, 2017
20-00

Dún Aengus

Vi är glada att kunna välkomna Dún Aengus till vår scen med en irländsk afton! Läs mer →

Publicerat den 11 maj, 2017
Fredagspub
4 augusti, 2017
20-00

I’m Kingfisher

Femton år efter debutalbumet fortsätter Thomas Jonsson (I’m Kingfisher) utforska den alternativa folkscenen. Med en förkärlek för det varma, skeva och catchiga har han blivit jämförd med både den amerikanska indie/folk-scenen och klassiska singer/songwriters Läs mer →

Publicerat den 11 maj, 2017
Fredagspub
14 juli, 2017
20-00

Emil och Zandra Ernebro

I rätta händer kan en gitarr låta som en miniorkester. Spelstilen som Emil Ernebro spelar kan kallas för fingerstyle, och innebär att man spelar melodi, kompgitarr, och basgångar samtidigt. Det kan jämföras med en pianists sätt att spela på. Läs mer →

Publicerat den 11 maj, 2017
Fredagspub
30 juni, 2017
19-00

Kanyinda & Jacobsson

Sommarprogrammet inleds med våra kära vänner från bygden. Sara Kanyinda och Annelie Jacobsson. I lika delar bonde och superstar, tandsyrra och loppisqueen, levererar de musiken vi inte kan få nog av. Den känsliga. Råa. Ärliga. Från diskbänken. Från själen. Läs mer →