Veckans fredagspub blir fantastiska Petronella Torin – vår färgsprakande dalslandscellist direktimporterad från Kungliga konservatoriet i Belgien!
Hon kallar sig A Swedish Cellist och kommer presentera sitt nya program Me, Myself and Mr Cello – ett spännande program utöver det vanliga. Cellomusik när den är som bäst tillsammans med sång och en pedalloop station.

”Solen sken och havet glittrade. Allt som hördes var fiskmåsarnas tjut och barnaglädje. En Far, ett barn och en farfar stod på bryggan fast beslutna över sitt mål, målet för dagen. En behaglig kontakt med blodet….”. Taget ur historien En dag under isen som Petronella tolkar med Bloch solo suit för cello. Det utlovas även groovy cellomusik från USA med sången O Jullio skriven av den amerikanska jazzcellisten Mark Summer där slapbase och countrymelodier blandas.

Kom och hör alla spännande sätt man kan spela olika sorts musik på – med bara en cello och en Petronella!

Vem är A Swedish Cellist?
Petronella är född och uppvuxen på en gård utanför Mellerud bland en massa härliga djur, som hästar, ankor och massor av kaniner. När en dag Petronella bestämde sig för att bli en cellist började hon studera på orkestermusikerprogrammet i Vänersborg för Per Nyström. Efter gymnasiet gick hon på Musikhögskolan Ingesund för Lars inge Bjärlestam i två år.

Petronella gjorde sedan sin Bachelor utbildning i orkesterinstrument cello på Musikkonservatoriet i Odense, Danmark för Professor Niels Ullner, solocellist i Malmö symfoniorkester. Hon tog sin Master i Holländska Maastricht där Ursula Smith undervisade henne, professor på Guildhall School of Music, London. Nu studerar hon vidare i Belgien på kungliga Konservatoriet i Liège för professor Jean-Paul Zanutel. Men hon bor i Holland, Maastricht.

I Holland har Petronella utvecklat ett konsertkoncept som kallas för ”Take Away Concerts” de är Take Away konsert istället för Take Away mat. En konsert som du kan beställa till valfri lokal. Take Away har varit mycket lyckat i Holland och hon har gjort samma koncept i Sverige under jul och nyår!

Vi öppnar kl 18.
Musiken börjar kl 20.
Köket håller öppet kl 18 – 21.
Baren stänger kl 23.
Vi stänger kl 00.
Fri entré!