Dalslands konstmuseum öppnar sina nya utställningar och bjuder på fest hos oss med populära värmländska bandet Södra Åkeriet på scen. Välkomna alla – fri entré.
Museets nya utställningar visar marinmåleri av Jacob Hägg från Göteborgs sjöfartsmuseums samling, fotografier längs Dalslands kanal av Herman Ahlin samt en presentation av Elis Svensson, den kreativa slussvakten. Efter museibesöket är en välkommen att knalla ner för backen (med sin drinkbiljett) och njuta av musik och trevlig stämning på Upperud 9:9. Här finns mat att köpa över disk och baren är öppen.

Slussvakten Elis i Buterud

Om Södra Åkeriet

Södra Åkeriet startade under den s.k. musikrörelsen under 70-talets mitt med gammaldans, folkmusik, visor och rock som blandades till en enda salig rytmisk och musikalisk smältdeg!

Resultatet blev Arvika Gammeldansorkester som förkortades till AGO som sedan bytte namn till Södra Åkeriet. Rytmerna har under åren blivit mer sydländska och musiken svänger mer och mer men fortfarande med fötterna stadigt i den ursprungliga musiken. Bandet kör under sommaren en turné som även kommer att innefatta ett besök i Dalsland på Upperud 9:9.

Bandet består av:
Anders Wikstrand; fiol och klaviatur
Ylva Hellebro; fiol
Kenneth Thorstensson; sång och gitarrer
Nisse Eriksson; sång och diverse instrument
Tobba Andersson; bas
Michael Rahman; perkussion
Antti Ojala; trummor
Johnny Hedlund; diverse blåsinstrument
Per Sahlin; elgitarr

Segmon 2016