nu-ar-vi-igang0

Tusen tack till alla som delade fredagskvällen med oss i Upperud! Artisterna, publiken och personalen. Det blev en superkväll som invigning på sommaren.

Många gillade efterrätten så här kommer receptet på den. Detta räcker gott till 100 personer…..!

Jordgubbsparfait med citronsmulor
-Man börjar med att laga en misslyckad citronkaka!
Jag gjorde denna klassikern fast med citron istället för clementin, och glömde mandelmjölet vilket resulterade i en mkt citronig våt kaka.

-Mosa 10 liter färska jordgubbar med 5dl florsocker.
-Vispa 2,5 liter grädde.
-Vispa äggulor med florsocker mkt fluffigt (jag hade 40 äggulor till 1 liter florsocker).
-Blanda samman äggsmet med grädde, rör ner kaksmulorna och jordgubbarna, blanda i många krossade maränger och frys i formar smorda med kokosfett!

nu-ar-vi-igang1
© Charlie Davidson