Juryn för årets turistföretag i Dalsland har det stora nöjet att utnämna vår medlem Upperud 9:9 med motiveringen: Läs mer →
Juryn för årets turistföretag i Dalsland har det stora nöjet att utnämna vår medlem Upperud 9:9 med motiveringen: Läs mer →
På Turistmässa i Tyskland marknadsfördes Dalsland som besöksort – och ett vandringspaket med övernattning och middag på Upperud 9:9.
Detta är vandringspaketet för dig som älskar naturen – men som älskar en skön säng och god mat minst lika mycket. Vi kombinerar komfortabla, vackra boenden och goda middagar med ett tredagars vildmarksäventyr på Dalslands vackra Pilgrimsled.
Julstjärnor i våra fönster.
Julgranen från Dalskog.
Rödkålspaj, grönkålssallad och dadelkaka.
Sara Kanyinda & Annelie Jacobsson – bygdens kaxigaste lucior.
Nu kommer julstämningen! Läs mer →
Det blev en strålande kväll på lördagens Eld och Ljusfest. Många ville komma in från kylan efter en runda kring sjön i marschallernas sken. Värmande gulasch och jordärtskocksoppa, saffranskaka och äpplepaj trängdes på disken. Men det som värmde mest var ändå kvällens musiker – Carro Anderberg med band. TACK FÖR MUSIKEN! The girl sang her heart out. Wow.
Här kommer en bildkavalkad!
Vi hade nöjet att fira kärleken i ett vackert höstbröllop. Huset smyckades med vackra naturbuketter innehållande mogen säd, röda olvonklasar, nypon, solrosor från Ingela, röda hallonbuskar, lönnlöv och rosor från torget. Det skålades i bubbel med tillhörande små snittar på dekadenta fat: jordärtskocka och kantarell, gula tomater, laxröra i endiveblad och kallrökt lax med aioli på rågbröd. Den festlioga buffén innehöll en kryddig ärt- och bönsallad, råmarinerad broccoli, tomatsallad från gällenäs, Ingelas gula morötter och nyupptagna potatis, Håveruds varmrökta lax med romsås, smakrika röror på rödbeta och morot samt Morgans nybakta bröd. Efter det kaffe, avec och hemgjord chokladbiskvi och tryffel. Senare på kvällen bjöds tårtbuffé och till nattamat en klassisk kokt med bröd!
Vi önskar brudparet all lycka och välgång i livet.